Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za domaću paštetu

Svi težimo zdravoj ishrani, a nikako da se upustimo u spremanje iste. Neki recepti zaista imaju jednostavne sastojke, a pored toga što su zdravi, vrlo su i ukusni.


Ovaj recept je nastao 90-tih prošlog veka... Moju mamu je naterala kriza da priprema ovo jelo, a nas sad tera, ako mogu da kažem tako, želja za zdravijom ishranom. Od previše onoga što imamo, ne vidimo ono što je zdravo i dobro.

Evo tog recepta...

U lonac stavite pileći file, povrće za supu (šargarepu, celer, paškanat) i manju glavicu luka. Odnos bi trebalo da bude koliko mesa toliko povrća. Krčkati na tiho oko sat-sat i po vremena. Dok je meso još uvek toplo, stavite ga u blender zajedno sa kockicom maslaca ili margarina (oko 50g na 200g filea, ako baš treba mera), posolite i pobiberite. Blendirajte duže, da dobijete kompaktnu masu koja ima strukturu paštete. Ako ste stavili više filea i povrća, blendirajte u više tura. Ostavite da se ohladi u frižideru.

Najlepše je kada mackate na domaćem hlebu, za koji recept imate ovde.
Za ljubitelje jetrene paštete, možete skuvati i neki komad pileće džigerice.

P.S. Da ne zaboravim, da vas podsetim, da tečnost u kojoj se sve kuvalo možete iskoristiti da napravite supu. Ako volite domaća rezanca i za njih imate recept ovde.

Prijatno!