Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za supu sa domaćim rezancima

Sa hladnijim vremenom menjamo navike. Pored toga što oblačimo toplije odelo, prija nam da pojedemo i topao obrok. Postoji dilema da li se supe više jedu zimi ili leti, ali, kao i sve u životu, radite, odnosno jedite ono što vam prija.


Domaća supa traži malo više vremena za pripremu, pa je najbolje kuvati je vikendom. Ja je obično spremam subotom, tako da je imam i za nedeljni ručak.

Za dobru domaću supu, potrebno vam je:
- Pileće, juneće ili ćureće meso (a mogu i da se izmešaju). Dobro je da bude meso sa koskom, jer se u kosakama nalazi koštana srž, koja, pored toga što daje ukus, veoma je i zdrava.
- Povrće
    - obavezno: celer, paškanat, šargarepa, crni luk
    - može, a ne mora: koren peršuna, karfiol, krompior, grašak, boranija

Količina povrća zavisi od količine mesa. Na 300g mesa stavite oko 300g povrća. Nećete pogrešiti ni ako jedno stavite više od drugog. Sve sastojke stavite u lonac i nalijte hladnom vodom, toliko da pokrije meso i povrće, ali i da ne kipi kad počne da vri. Poklopite i kuvajte prvo na jačoj temperaturi, a kad provri samanjite na najnižu i neka se tako krčka 2-3 sata. Ko ima naviku da koristi ekspres lonac može i u njemu kuvati, smanjiće vreme kuvanja za 1 sat.
Kada skuvate supu, procedite je. Ta tečnost će vam biti osnova za supu u koju dodajte fidu, testeninu ili knedle. Povrće i meso koje ste skuvali možete jesti kao rinfliš uz ren ili senf.

Ja sam ovoga puta pravila domaću testeninu. Potrebno vam je 1 jaje, 100g brašna i malo soli. Umesite tvrđe testo koje ostavite da odstoji pola sata u kesi ili foliji. Razvucite ga tanko oklagijom, uvijte u rolat  i sečite nožem trakice, tj. pravite fidu. Ukoliko imate mašinu za pravljenje testenine, možete i njome tanjiti i rezati rezance, tako ćete dobiti tanja i jednaka rezanca.

Uživajte u toploj supi u ovim hladnim danima!