Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za rustik krofnice

Evo,  i ovaj recept je isproban i napravljena njegova najjednostavnija i najukusnija varijanta. Neki ih zovu hrskavim princes krofnama, neki rustik krofnicama. Ja mogu samo da kažem da su preukusne!


Glavna stvar u pravljenju ovih krofnica su diskići koji se stavljaju preko klasičnog testa za princeze.

Recept za testo za princes krofne imate ovde

A, diskiće napravite ovako:
Umesite 150g maslaca (može i margarin da posluži) sa 120g šećera (žuti ili beli) i 150g brašna (ja sam stavila pola pšenično pola sitno žuto kukuruzno, a može i samo pšenično). Kada umesite ovu smesu stavite između dva peki papira ili dve kese i razvucite tanko. Polako prebacite na poslužavnik i stavite u zamrzivač na sat vremena. Dok je testo još smrznuto modlom ili čašom vadite krugove koji treba da budu malo većeg prečnika od testa za krofne. Imate prikaz na slici.

Postupak pečenja je kao kod klasičnih princes krofni. Važi i pravilo: Ne otvaraj rernu prvih 20 minuta! Peći na temperaturi od 200 stepeni.

Filovala sam domaćim džemom od malina i klasičnim kremom za princes krofne.

Postale su pravi hit u mojoj porodici. Nadam se da će i kod vas biti omiljena poslastica!


Fotografije