Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za princes krofne

Ovo je jedan od onih kolača sa cakom. One starije domaćice će vam reći "ne hvataju se za to", ali, Kata vam kaže da se uhvatite za spremanje ovih divnih kolača. A, otkriće vam i caku.


Zapravo, u ovaj kolač ne ide puno skupog materijala, ukućani će ga obožavati, a komšinica zavideti.

Evo postupka pripreme:
U dublju šerpu stavite da provri 250ml vode, 100ml ulja i prstohvat soli. Kada provri umešajte 150g brašna (t-500) i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ostavite da se ohladi 20 minuta. Potom, u tu smesu umutite jedno po jedno jaje, ukupno 4. Važno je da dobro umutite prethodno jaje, pre nego što ubacite sledeće.

Na pleh stavite peki papir. Vadite smesu veličine oraha kašikom i obavezno pravite veći razmak jer će da narastu. Rernu zagrejte na 210 stepeni. Ubacite pleh, smanjite rernu na 190 stepeni i ne otvarajte je 20 min (to je ta caka). Pecite ukupno 20-30 minuta. Važno je da se lepo osuše, kako bi bile hrskave.

Fil možete napraviti na više načina. Najjednostavnije je da skuvate 2 pudinga u 500ml mleka. Kada se prohladi dodajte pola margarina i mutite penasto. Možete na kraju ubaciti ili dve kašike umućenog šlaga ili slatke pavlake. Postoje i gotovi kremovi koje samo umutite sa mlekom. Takav je Dr Oetker krem za krempitu. To je brža varijanta da ne morate da kuvate.

Eto vam caka i sada uživajte u ovoj divnoj poslastici!