Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Šta pokloniti za dan zaljubljenih?

Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun? Večita polemika koju odmah želimo da razjasnimo. 14. februar se slavi na različite načine. Pravoslavci tog dana obeležavaju Svetog Trifuna, dok katolici obeležavaju Svetog Valentina. Bez obzira na to što je Sveti Trifun zaštitnik vinogradara i vina, a Sveti Valentin zaštitnik zaljubljenih, složićemo se da oba verovanja suštinski veličaju ljubav. I, ljubav je tema kojom ćemo se danas baviti.


Prvi put kada se paznik i ljubav spajaju zabeležen je još u srednjem veku u poemi engleskog pesnika Džefri Čosera. Medjutim, Dan ljubavi svoje pravo značenje dobija na prostoru SAD-a, u 19. veku, kada je američki novinar tražio da Sveti Valentin postane nacionalni praznik. Kasnije se priča o Danu ljubavi proširila i medju stanovništvom, kada su na tržište dospele čestitke za Dan zaljubljenih, koje su se prodavale u milionskim tiražima. Kasnije, tokom polovine 20. veka, ovaj dan počinje da se proslavlja i širom Evrope i Azije, medjutim, svaka zemlja ga je doživljavala i obeležavala na neki svoj specifičan način. Ono što je svima bilo zajedničko jeste proslaviti ljubav i pokloniti pažnju voljenim osobama.

Dan zaljubljenih se obeležava samo jednom godišnje, a mi želimo da te podsetimo da ljubav iskazuješ svakog dana i da poklanjaš pažnju ljudima do kojih ti je stalo. Poklanjanje poklona na Dan zaljubljenih je nešto što je danas veoma često i smatra se da mali znak pažnje može da ulepša dan osobi kojoj se poklanja. To ne mora biti skupoceni poklon, to može biti neka sitnica, ubran cvet pored puta ili poruka na ceduljici.

Kada smo kod poklona, to je večita dilema većine ljudi. Neki prosto nisu maštoviti, neki se ne opterećuju time puno, dok su neki posvećeni i žele da iznenade dragu osobu nekim originalnim poklonom. S obzirom da nema još puno vremena do 14. februara, mi uskačemo u pomoć i želimo da ti predstavimo neke interesantne poklone koje možeš da odabereš za svoju lepšu ili jaču polovinu.

Jedan od najčešćih poklona koji parovi poklanjaju jedan drugome jesu zajedničke fotografije. Složićemo se da je to lep i autentičan poklon, medjutim, postaje malo passe. Zato, sada imaš priliku da svoju dragu osobu iznenadiš svojom originalnošću i pokloniš neki zanimljiv predmet koji na sebi ima vašu zajedničku fotografiju. Ono što bismo mi izdvojili jeste jastuk sa foto štampom. Ovo je sjajan poklon ukoliko ne živite u istom gradu ili se ne vidjate često, pa osoba koja dobije jastuk može uvek da te ima pored sebe. Pored jastuka, tu su i foto šolje, idealne za ispijanje jutarnje kafe i razmišljanje o dragoj osobi sa slike. Kako svojoj dragoj osobi možeš da budeš u mislima čak i kada je na poslu, idealan poklon može biti i podloga za miša sa vašom zajedničkom fotografijom. Oni koji vole još nešto kreativnije, tu su i foto puzzle u obliku srca, pa tako svoju dragu osobu nateraj i da se malo potrudi da dobije željenu fotografiju. Ali, nismo zaboravili ni na one koji vole klasiku, pa za njih imamo foto album sa 40 fotografija i tekstom po želji pored svake slike.

Oni koji vole romantične i unikatne poklone, svojim voljenima mogu pokloniti srebrnu ogrlicu sa priveskom po želji. Ovo je idealano za dame koje vole poklone sa posvetom. Imamo predlog i za ljubitelje mirisa vanile, a to su svakako dekorativne mirišljave sveće. Mada, one mogu poslužiti i kao dekoracija za sam čin poklanjanja, jer prave romantičnu atmosferu, pa, na tebi je da odlučiš.

Ukoliko kao par volite da uživate i da se opustite, onda je pravi izbor da svom dragom biću pokloniš upravo to – relaksaciju u dvoje. Jedan od predloga jeste da provedete dan u spa centru, opustite se u bazenu, sauni i djakuziju, a možete otići i na relax masažu za dve osobe.

Ništa ne bi bilo tako dobro, ukoliko se na kraju ne zasladi. Obraduj svoju voljenu osobu slatkim poklonom i zajedno uživajte u ukusnoj kinder ili čokoladnoj torti u obliku srca.

Ovo su bili neki originalni predlozi, a na tebi je da odabereš ono što će ostaviti najveći utisak. Želimo ti da ovaj romantičan praznik proslaviš uz voljene i drage osobe, da ponovo osetiš leptiriće u stomaku i da ti srce zalupa. Pruži svoju ljubav nesebično i verujemo da će ti se isto toliko i vratiti!