Bez obzira na to da li postite ili ne, pred sobom imate recept koji može da vam posluži u raznim prilikama! Kao večera za ukućane, kao doručak (a pošto su lepe i sutradan, možete ih poneti za doručak na poslu) ili kao dopuna slavskoj trpezi.
Lako se prave, potrebno je malo sastojaka koje uglavnom imate u frižideru i dobra muzika da vam da ritam!
Sastojci su sledeći:
150ml tople vode
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika ajvara
1 kašika paradajz pirea
50ml ulja
300g brašna tip 400
100g margarina za premazivanje
Pomešajte kvasac, vodu, šećer i malo brašna. Ostavite da kvasac krene. Tu, potom, dodajte ajvar, paradajz pire, ulje i so. Sve pomešajte sa brašnom, umesite meko testo i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga razvucite testo na debljinu od oko 1cm i premažite margarinom. Ponovite postupak još jednom. Razvucite testo još jednom i vadite modlom ili čašom. Kada ih stavite u pleh odozgo na svaku pogačicu stavite po malo margarina i krupne soli. Rernu uključite na 200 stepeni. Kada se zagreje pecite 15-20min.
Prijatno!