Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za pripremu pastrmke

Riba je namirnica bogata vitaminima, mineralima i antioksidantima. Koju god da volite, trudite se da je imate na jelovniku bar jednom nedeljno. Takođe je pripremajte sa što manje masnoće, a što više povrća. Kažu da je pastrmka niskokalorična, brzo se vari, snižava holesterol i jača krvne sudove i nerve. Meso joj je bogato omega 3 masnim kiselinama i vitaminima A i D.


Moji ukućani vole pastrmku. Tako da je najčešće i spremam. Pošto su kod dece problem kosti, onda nalazim način kako da ih izbegnem.


Priprema:

Pastrmku posolim i malo pouljim. Sipam samo malo vode i pokrijem pleh u koji se peče, folijom. Pečem je 15 minuta pod folijom i još 5 minuta bez folije. Kada se ispeče, skinem kožu i polako odvojim prvi deo mesa. Kod pastrmke se lako odvaja meso od kostiju. Zatim skinem kosti koje se nalazi po sredini. I ostaje mi donji deo mesa. Čisto meso prebacim na tanjir.


Prilog je najčešće dalmatinsko varivo. Krompir i šargarepu prvo skuvam. U drugu šerpu propržim beli luk, spanać ili blitvu, pa dodam kuvani krompir i šargarepu, začinimo. Propržim još minut sve zajedno.

Kada ne postite, možete napraviti bešamel sos i preliti preko ribe.

Uživajte uz čašu dobrog vina!