Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za posni slani rolat

Uveliko je sezona slava. Domaćice, a i one koje to i nisu, pored svojih redovnih obaveza dobijaju još i ovu - pripremiti slavu.
A da je lako, domaćica bi bio svako. Treba prerečunati, presabrati, oduzeti, pomnožiti, na kraju spremiti, postaviti, dočekati, ugostiti, ispratiti, pospremiti... Već vam se vrti u glavi?
Neko će se snaći i u mašinu ubaciti mamu, baku , prijateljicu, neko će sve lepo poručiti od neke ketering kuće, a  one koji sve rade sami planiram da obradujem sa jednom paletom posnih recepata...


Krećem, kao i što red nalaže, od predjela. Jer dok se skupe svi gosti, a znamo da ne mogu svi uvek doći u isto vreme, valja staviti predjelo i meziti uz neki dobri domaći aperitiv. Dok se vaše predjelo polako konzumira, domaćin koristi priliku da se pohvali tim aperitivom koji je upravo poslužio. To je takva šljivovica , iz takvog bureta, stara toliko godina, čuvana za važne prilike, a tek dunjevača što je ispala ove godine, nema joj ravne u Srbiji..

Ali dok se nismo zapili, da vam  kažem šta vam je potrebno za ovaj rolat:
 
Za koru:
400ml piva
300g spanaća u briketu (za zeleni)
4 kašike ajvara (za crveni)
250g brašna
malo soli
 
Za nadev:
Posan majonez 100g
Minut pire 1 kesica 
Tunjevina 1 konzerva
 
 
Priprema:
 
 U 400ml piva razmutiti 300 g brikete spanaća (prethodno odmrznutog), dodati 250 g brašna, malo soli (masa bi trebalo da bude malo gušća od mase za palačinke). Peći 10 -15min na 200 stepeni u neki veći pleh koji je prethodno obložen peki papirom. Ispečen i vruć rolat odmah uvite u formu rolata. Kada se prohladi možete ga filovati. Za fil možete koristiti posan majonez i/ ili minut pire, po želji možete dodati tunu, losos, papriku, krastavčiće. Dobro ga ohladite, pa tako hladnog isecite. 

Evo i predloga kako da servirate :)


E, sad ako je za vas ovo pre komplikovano predlazem da ako ste za posnu hranu pogledate šta imamo na popustima ovih dana. Pogledajte ovonedeljne predloge OVDE.

Prijatno!