Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za Posebnu Katinu tortu

Kada sam trebala da dam naziv ovoj torti, imala sam veliku dilemu... Ako bih je nazvala po sastojcima (bela čokolada, lešnik...), bila bi to još jedna u nizu. Ali, ova torta nije takva, ona se izdvaja od ostalih. U moru ukusa i slatkiša ona će ostati zapamćena. Postaće vaš favorit i neizbežan deo svakog vašeg posebnog slavlja. Pa, da! Ona je zaista tako posebna i tako ću je nazvati - Posebna Katina torta!


Kada prvi put probate ovu tortu, nećete odoleti a da ne kažete "mmm, ovo je savršeno!" A, takvu reakciju ćete dobiti i od svojih gostiju, pa čak i dece. Sin mi je rekao da nikada lepšu nije jeo, a veliki je probirljivac kada su slatkiši u pitanju. Zato nećete pogrešiti ako ovu tortu pripremate za dečiji rođendan. Idealna je i za kombinaciju sa sezonskim voćem, pa za ljubitelje voćnih torti ovo može biti jedinstveni doživljaj.

Potrebno vam je:
15 jaja
15 kašika +15 kašika šećera
200g lešnika ili oraha
5 kašika brašna
200g maslaca
250g margarina
400g bele čokolade
400g slatke pavlake

Korice:
15 belanaca umutiti, dodati 15 kašika šećera, lešnik ili orah i brašno. Ispeći dve veće kore koje ćete posle preseći na pola i dobiti ćetiri kore. Kore pečete na peki papiru 15 minuta na 180 stepeni.

Fil 1 - Žumanca sa 15 kašika šećera kuvati na pari 10 minuta. Kada se ohlade, ova žumanca dodajte u prethodno umućeni margarin i maslac.
Fil 2 - Iseckajte čokoladu na kockice. Slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja, pa prelijte preko čokolade. Mešajte lagano dok se ne otopi sva čokolada i fil postane kompaktan. Ostavite da se lepo ohladi, najbolje da prenoći. Možete i u frižideru na nekoliko sati. Kada se ohladi, ovaj fil umutiti mikserom.

Filujte na sledeći način: korica, žuti fil pa beli fil, pa opet korica i tako redom.

Uživajte i vi u ovoj Posebnoj Katinoj torti!