Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za kiflice sa sirom

Danas sam obišla jedan divan kraj Srbije, uz reku Moravicu, sa pogledom na Rtanj. Pogađate, bila sam do Sokobanje. Nije me skoro put navodio na tu stranu. Zaista lep kraj. Prelepo Bovansko jezero, netaknuta priroda i lepo uređena banja. Doduše, danas je bilo baš hladno, pa od predviđene šetnje nije bilo puno koraka.


Na povratku kući, najavili su se prijatelji da dolaze. Šta spremiti? Uvek dobre kiflice! Ove su sjajne kada su tople, hrskave spolja, meke unutra, a, lepe su i hladne.

Ako se i vama najave gosti, evo recepta:

1 kocka svežeg kvasca
2dl mleka
1 kašičica šećera
2 cela jaja
1 kašičica soli
1 kiselo mleko
700-800g brašna
125g maslaca ili margarina za premazivanje.
Susam za posipanje

U toplo mleko stavite kvasac, šećer i malo brašna i ostavite da krene. Nadošli kvasac pomešajte sa kiselim mlekom i jajetom. Zatim, dodajte sve to u veću posudu u koju ste stavili brašno. Zamesite testo i ostavite da odstoji 20 minuta. Margarin ili maslac treba da bude na sobnoj temperaturi.
Podelite testo na 4 jufke. Razvucute u krug i namažite sa malo maslaca. Posecite trouglove, na svaki stavite kockicu sira i uvijajte kiflice. Premažite ih sa jajetom i pospite susamom. Neka odstoje pola sata i onda uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje, a kad ubacite kiflice, smanjite rernu na 200 stepeni. Pecite 10-15 minuta, dok ne porumene. Ako želite da budu hrskave, ne prekrivajte ih.

Uživajte!


Fotografije