Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za Katine američke palačinke

Spremim ja tako, što se kaže, redno, nedeljni ručak, i svi ga ishvale, pojedu po nešto i nakon sat vremena, sin me pita "Jesi li umorna?". I taman da pomislim da je tinejdžeru stalo i do druge osobe, osim do njega samog, kad on nastavlja... "Jedu mi se američke palačinke..." I šta da uradim? Zavrnem rukave i krećem u akciju...


Imala sam neki recept po kome sam ih ranije spremala, ali sada ne mogu da ga nađem. Listam (zapravo, skrolujem), ne nalazim. Znam da je išao jogurt, nalazim neki sa mlekom, znam da je išao maslac, nalazim recept sa uljem... Ne preostaje mi ništa drugo, nego da smislim svoj recept.

I, evo ga!

Potrebno vam je :
4 jajeta
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
50g otopljenog maslaca ili margarina
20g ulja (3 kašike)
100ml mleka
100ml jogurta
1 šolja brašna (veća za čaj)
1 prašak za pecivo

Najvažnije je da belance umutite posebno, čvrsto. Ostale sastojke umutite u drugu, veću posudu. Treba da bude baš gusto. Tu dodajte umućena belanca i nežno umešajte. Da ostane vazdušasto.

Tiganj zagrejte, pa ga premažite sa malo ulja ili maslaca. Smanjite temperaturu na polovinu i sipajte na sredini masu. Malo je kašikom razvucite, ali ne puno. Okrećete palačinku kada se pojave mehurići. Pečete još malo sa druge strane. Od ove mase izašlo je oko 15 palačinki.
Deca ih vole sa javorovim sirupom,  a ja sa borovnicama.

Probajte ih, kad uđete u štos, pravićete ih stalno!