Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za Jafa kolač

Ima tih jela koja nas asociraju na neki događaj ili neko vreme. Valjda su čula povezana sa osećanjima i tako nam se ukusi urezuju u pamćenje zajedno sa periodom koji smo preživeli. Elem, mene Jafa kolač podseća na studentske dane. Torba ni jedne od nas nije smela da bude bez Jafa kolača. Zapravo, svaka je imala po nešto što je bilo pod obavezno poneti iz svog grada ili sela. Tako je tu bio savršeni beli eurokrem, leskovačka mućkalica, sataraš i pohovane tikvice...  Ali, taj Jafa kolač smo obožavale!


Setila sam ga se pre par dana i rešila da ga napravim.

Peče se jedna kora koja se podeli na pola (vodoravno), jer se jedan njen deo stavlja u fil.

Za koru vam je potrebno:
3 jaja
12 kašika šećera
16 kašika mleka
16 kašika ulja
18 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Sve umutiti zajedno. U pleh staviti peki papir i izručiti celu masu.
Peći 20-30min na 200 stepeni, dok lepo ne porumeni.
Izvaditi iz rerne, prohladiti i podeliti koru na pola.

Za fil je potrebno :
2 narandže
200g šećera
100ml vode
2 kašike džema od šljive ili kajsije (može i ne mora)
Narandže možete da smrznete, pa da ih takve smrznute izrendate, a možete da ih izblendate, iscedite, a kore sitno poseckate. Kako god uradili, u narandže dodajte vodu i šećer i krčkajte oko 15 minuta. Ostavite da se prohladi, pa dodajte polovinu kore, izdrobljenu i džem. Izmešajte i prelijte preko one druge gore.

Dekorišite glazurom od čokolade. Ja sam rastopila 100g čokolade i 50g slatke pavlake.
Kada se lepo ohladi poslužite uz kafu ili čaj. Uživajte!