Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za bavarsko pecivo

Trebalo je dosta vremena da se uputim u pripremu bavarskog peciva. Mislila sam da je to nešto komplikovano i da je teško dobiti tu baron boju.


Mudrost leži u par kašika sode bikarbone (čitaj 3) koja se prokuva u litar i po vode. U tu vodu koja još vri spuštate oblikovano živo pecivo i to na svega desetak sekundi. Izvadite nekom rešetkastom kašikom i ređajte na peki papir. Zatim zarežite pecivo po sredini, jer će se na tom mestu raspući i pospite krupnom solju. Peče se odmah na 200 stepeni 15 minuta. I, dok je još vruće premazati maslacem.

Testo ćete umesiti od sledećih sastojaka:
250ml toplog mleka
15g svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
50g istopljenog maslaca
500-600g brašna t-400

Testo, dakle umesite i ostavite da nadođe. Zatim oblikujte željeno pecivo (kiflice, perece, kajzerice). Sve ostalo je već objašnjeno.

Uživajte u jedinstvenom ukusu bavarskog peciva!