Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recepti za tri ručka

Možda vam ovo liči na ono iz 1 u X, ali pogodak je siguran. Nećete dobiti na lutriji, ali na vremenu hoćete. Najveća noćna mora zaposlene žene je odgovor na pitanje "Šta da spremim za ručak?". Pogotovu radnim danima. Ideja nije došla kada mi je jabuka pala na glavu, već kada sam i sama bila u istoj situaciji. 



Za neka jela osnova je ista. Tako i za ova tri jela imate istu osnovu.

Na malo ulja upržite oko 200g luka (2 veće glavice) i oko 200g šargarepe (2 veće). Povrću dodajte meso koje je sečeno na kockice. Možete bilo koje meso. Kada žurim, ja stavim pileći file, a ako imam vremena onda to bude svinjsko ili juneće meso. Piletina će se izdinstati za pola sata, svinjetina za sat i po, a junetini nekad treba i 2-3 sata. Ali ne brinite, ne morate da mešate, samo proveravajte ima li uvek malo tečnosti u šerpi. Ja kad dodam meso, posolim, pobiberim, stavim malo suvog začina, poklopim šerpu i smanjim temperaturu. Meso tako otpusti svoju vodu, pa nekada i ne dodajem još tečnosti. A temperaturu smanjim tako da krčka pomalo. Koliko mesa staviti? Računam da ako nas je četvoro u kući i svakome je dovoljno po 100g mesa u obroku, znači treba mi za tri ručka oko 1,2kg mesa. Kada je meso gotovo, prohladi se i podeli na tri dela. Stavite u frižider i ne brinite, tako može da stoji i do 4-5 dana.
  
U ponedaljek, na primer, kuvajte grašak ili boraniju. Tako što u to meso dodate 450g graška/boranije i šolju vode i krčkate pola sata. Začinite po ukusu.

U utorak naparvite krompir paprikaš. U meso dodajte oko 500g krompira isečenog na kockice, kašiku aleve paprike i 2-3 šolje vode. Posolite po ukusu. Kuvajte oko 30-40 minuta. Brža varijanta je da dodate njoke umesto krompira.
 
U sredu kuvajte gulaš. U meso stavite kašiku brašna i šolju vode. Sačekajte da provri, pa po ptrebi ili dodajte još malo vode ili još malo brašna. Ali ako brašno dodajete naknadno, obavezno ga razmutite u malo vode. Začinite po ukusu. Krčkajte desetak minuta. Uz gulaš servirajte makarone ili pire.

Mislim da sam vam bar malo olakšala. U četvrtak i petak ili ispržite nešto na brzinu ili prelistajte popuste i poručite nešto iz njihove ponude. Prijatno!