Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za brze Katine salate

Ponekad nam se čini da smo previše hrane pojeli za ručak. Često kažemo sebi da nećemo ni da večeramo, ali, kako se bliži veče i mi menjamo mišljenje... Ne želite, valjda, da vas grize savest?
I na stranu to što vas grize savest, nego vas grizu i masne naslage koje se gomilaju, pa gorušica, pa nesanica... I pitanje šta mi je trebalo da se toliko najedem i prejedem. Uz još malo paranoje, već ste zakazali i pregled kod specijaliste...


Pa, dobro, šta drugo da pojedem? Nemam vremena, a možda ni živaca da se posvetim nekoj pripremi večere, kada su tek oprani sudovi od ručka.
Mislite da je to naučna fantastika?
Ako tako mislite, evo jednog rešenja... Idite na klopu i to sa popustom! Imaćete dvostruko zadovoljstvo - em niste spremali, em ste uštedeli!

Možda vam se i ne izlazi iz kuće, ili nemate adekvatno društvo da odete na večeru? U tom slučaju pripremite sebi nešto na brzinu!

Kata vam predlaže da to budu salate - sveže, sa mesom ili jajetom, sa puno zeleniša.
Salate su odlična rešenja za večeru. Velika količina vlakana koje sadrži povrće omogućiće vam lepši i zdraviji san. Zvuči kao reklama za dušek, a nije... Vašem organizmu je noću potrebno oduška, potrebno je nešto lagano i svarljivo. Zato su salate odličan izbor!

Evo nekoliko predloga:

Salata sa matovilcem
Operite i ocedite matovilac. Obarite jedno kuvano jaje i jedan manji krompir. Njih oljuštite, poseckajte i posolite. Prohlađene izmešajte sa matovilcem i balzamikom i maslinovim uljem. Ko voli može dodati semenke lana ili golice.

Salata sa šećercem
Iskickajte mix zelenih salata. Ja najviše volim iceberg, jer je hrskava. Dodajte 50g šećerca iz konzerve. Narendajte manju šargarepu i malo crnog ili crvenog luka. Posolite i zakiselite po želji. Ko voli ovde može dodati tunjevinu ili pileći gril file.

Grčka salata
Izmešajte malo zelene salate, paradajz, krastavac, papriku, crni ili crveni luk. Posolite, izmešajte. Odozgo stavite kockice fete i poneku maslinu. Za ukus mediteran dodajte maslinovo ulje i origano.

Želim vam miran san i lako buđenje!


Fotografije