Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za brzu salatu sa tunjevinom

Sticajem nekih čudnih okolnosti, mada sve u životu ima svoje ZATO, ja sam prvo postala zauzeta žena, pa tek kasnije kuvarica. Zato mi je valjda jasno da je vreme novac, ali i da je kvalitetno provedeno slobodno vreme oporavak za dušu i telo. A slobodno vreme morate imati. Stvorite ga! Nemate čarobni štapić? Pa, ukradite ga od svojih obaveza, koje ne možete ni da nabrojite, a većinu ste sami sebi nametnuli. Mislite da ukoliko preskočite što više prepreka, da ste veći šampion? A da li ste se zapitali sa kime se takmičite?



Kako vaše telo, zbog tog silnog entuzijazma, ne bi doživelo poraz zbog egoističnog šampiona kome je sve malo, predlažem da ga obradujete nekim dobrim jelom. A, ne! Nećete provesti čitav dan u kuhinji! Znate da ja već znam da je vaše vreme dragoceno. Trebaće 15 minuta u kuhinji, ukoliko imate sve sastojke i 15 minuta za nabavku ukoliko vam je neki market u blizini. (nabavku uvek posmatrajte kao rekreaciju)


Brza salata sa tunjevinom

Spisak sastojaka je sledeći: 

  • 1 kesa testenine (oko 400g), može obična, a može neka integralan varijanta
  • Pola kese šećerca (oko 200g) ili jedna manja konzerva
  • 1 veća tunjevinau komadima (oko 180g)
  • Pola svežeg krastavca (oko 100g) ili dva kisela krastavca. 
  • Pola glavice crnog ili crvenog luka (oko 50g)
  • Majonez i/ili pavlaka ukupno 400g
  • Ili za lakšu varijantu balzamiko sirće
  • So i biber po ukusu
  • Za dekoraciju (ukoliko baš želite da se posvetite ovom obroku) možete koristiti: masline, čeri paradajz, papriku, peršun...
 
Priprema se na sledeći način:

Testeninu i šećerac kuvate odjednom u 1,5 litra vode sa dve kašičice soli. Ukoliko ste kupili šećerac u konzervi, samo ga procedite, on se ne kuva. Kada testenina bude kuvana procedite je i ostavite da se prohladi. Za to vreme poseckajte krastavac iluk na kockice. Izmešajte sve. E, sad, ko želi kremastu salatu neka doda majonez i/ili pavlaku. Za lajt varijantu, samo začinite balzamikom. Ova količina je za 3-4 porcije. Ukoliko vam ostane, stavite u posudu za poneti i sutra ponesite za doručak ili ručak na poslu. Ova salata može biti dobra i za predjelo na slavama. Ko posti neka izostavi pavlaku i koristi testeninu bez jaja. 
 
Vidite da je bilo brzo, a ukusno! Uživajte u svom kulinarskom umeću! Prijatno!