Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Istanbul: 7 dana, 4 noćenja, doručak i prevoz!

Poseta fascinantnog Istanbula i fakultativni odlazak u Bursu
RASPRODATO

Trenutno gleda 1 korisnik


Našli ste jeftinije?
Karakteristike
Destinacija:
Istanbul
Prevoz:
Bus
Partner:
Sve karakteristike

 • Prevoz turističkim autobusom -16 do 90 sedišta, na datoj relaciji prema programu (AC, dvd)
 • Smeštaj u hotelu 3*  usluga na bazi četiri noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto)
 • Smeštaj u 1/2, 1/3 sobama
 • Stručno vođstvo puta
 • Troškovi organizacije putovanja

 • Prevoz turističkim autobusom -16 do 90 sedišta, na datoj relaciji prema programu (AC, dvd)
 • Smeštaj u hotelu 3*  usluga na bazi četiri noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto)
 • Smeštaj u 1/2, 1/3 sobama
 • Stručno vođstvo puta
 • Troškovi organizacije putovanja

Istanbul - 7 dana/ 4 noćenja sa doručkom - autobusom

Plan putovanja:

1. Dan - Beograd - Polazak iz Beograda autobusom sa parkinga kod Sava Centra oko 18.00h. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.
2. Dan - Istanbul - Dolazak u Istanbul. Smeštaj u hotel. Fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, ... slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan - Istanbul - Bursa / ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA
Doručak. Fakultativno odlazak u Bursu - (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …), slobodno vreme za šoping i razgledanje grada. U poslepondevnim časovima polazak za Istanbul. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni izlet  spoj osmansikog perioda i  vizantijskog nasleđa, i najznačajnije tačke koje su vezane za Srbe u Istanbulu. Panoramska vožnja pored Carigradskih bedema koji predstavljaju jedan od najmonumentalnijih i najboljih primera fortifikacione arhitekture na svetu. Jedna od najvećih znamenitosti Istanbula su Carigradski bedemi koji su tokom istorije štitili grad od opsada. Danas je to turistička atrakcija, ali su tu i skladišta, zanatske radionice,  One su praktično neosvojive u slučaju kada u gradu ima dovoljno branilaca da ih opsluže, a tokom svoje milenijumske uloge u zaštiti Carigrada poklekli su samo dva puta.  Nalaze se na unescovoj listi svetske baštine. Tokom vožnje oko bedema  imaćete priliku da vidite i čujete priču o carigradskim Srbima, videćete Beogradsku kapiju koju je podigao despot Đurađ Branković, Beogradsku crkvu, Beogradsku džamiju, a nakon toga zaustavićemo se na obodu zidina da bi se popeli žičarom na vidikovac Pjer Loti, jedno od najlepših mesta  u gradu U nastavku izleta panoramska vožnja kroz Istanbul i odlazak do crkve Vlaherna u kojoj se Presveta Bogorodica pojavila u 10. veku držeći u rukama pokrov- odakle je i nastao praznik Pokrova Presvete Bogorodice. Noćenje.
4. Dan - Istanbul - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak na Prinčevska ostrva (Buyukada). Fakultativni odlazak u akvarijum Florya, u sklopu kompleksa je i tržni centar. Noćenje.
5. Dan - Istanbul - Doručak. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije uz pratnju vodiča. Nakon toga fakultativni obilazak - Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme. Fakulatativno- odlazak na Tursko veče u restoranu Gar ili Tursko veče na brodu uz krstarenje Bosforom. Noćenje.
6. Dan - Istanbul - Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak- KLASIKA- Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište). Fakultativno odlazak u obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu) uz pratnju vodiča. Slobodno vreme do popodnevnih časova. Polazak za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.
7. Dan - Beograd - Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel  3* (najčešća saradnja sa hotelima -  Metro, Hivas, Polanin, Maycan, Sureyya, Kecik, Sultan, Pelican, Metrohill, ...) se nalazi u delu grada ,Laleli, Aksaraj, Fatih, Taksim... Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1 . Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.
VAŽNA NAPOMENA: Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 151 dan, tj. 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.

Sastavni deo ovog programa i cenovnika su Opšti uslovi Organizatora putovanja Lavli travel D.o.o. od 26.08.2022. Licenca OTP 81/2021, kategorije A  od 10.09.2021. Cenovnik br. 1 od 04.01.2023.god. EVP-003/2022

 • Kupon važi za jednu osobu
 • Možete kupiti više kupona
 • Kupon od 290 din kupujete na našem sajtu
 • Iznos već od 130€ plaćate direktno u agenciji
 • Obavezna najava agenciji po dobijanju kupona
 • Nakon isteka roka iskoristivosti kupone nije moguće iskoristiti
Aranžman ne uključuje:
 • doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 90€
 • individualne troškove
 • međunarodno putno osiguranje 1100din (grupna polisa sa administrativnim troskovima)
 • doplata dodatnog sedišta 50€
Fakultativni izleti:
 • PANORAMA AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, ... slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela - 20€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
 • ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA (cena obuhvata prevoz, vožnju žičarom i lokalni vodič) - 20€
 •  KLASIKA- Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište) - 25€
 • Bursa - (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …) - 40€ (cena obuhvata prevoz, usluga lokalnog vodiča i obilazak znamenitosti)
 • Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme - 10€ (cena obuhvata prevoz, kartu za vidikovac i usluge vodiča)
 • Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija - 25€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate + Hare - 35€ (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu), slobodno vreme -35€ (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča)
 • Pakr Minijatura - 20€ (cena obuhvata ulaznicu za park i usluge vodiča)
 • Prinčevska ostrva - 20€ (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča)
 • Devojačka kula - 10€ (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča)
 • Tursko veče na brodu - 39€ (transfer, krstarenje Bosforom u trajanu oko 3 časa, večera, neograničeno piće ( domaće alkoholno i bezalkoholno) i zabavni program sa trbušnim plesačicama)
 • Akvarijum Florya - 29€ (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
 • Safir kula - najveća zgrada u Evropi - 35€ (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
 • Noćno krstarenje Bosforom - Obilazak Evropske i Aziske strane, u trajanju oko 1h i 45 min do 2 h uz šolju turskog čaja ili čašu vina, sa pogledom na poznate znamenitosti Istanbula( Dolmabahče palata, Ćiragan palata, Rumeli Hisari tvrdjava (najlepša u Evropi), prelepe vile(jalije) i još dosta toga...) koje se nalaze na obali Bosfora, naravno i prelepe Bosforske mostove. Osetite čar i lepote Bosfora noću - 20€ (cena obuhvata prevoz, 1 piće i usluge vodiča)
 • Taksim i Galata noću- Taksim, mondemsko mesto, glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu celom njenom dužinom do trga Taksim na vrhu brda. Istiklal takođe ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Galata kula-(individualna poseta i ulaz) jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na grad. Potom se spuštamo do Galata mosta. Sa današnjim istorijskim centrom Istanbula, severna strana Zlatnog Roga povezana je Galata mostom, preko koga idu automobili, tramvaj i pešaci. Ispod mosta se nalazi veliki broj poznatih ribljih restorana i kafića sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog. Slobodno individualno vreme za šetnju, opuštanje i uživanje. Prva beleška o mostu koji spaja dva dela grada je iz 6. veka, u vreme Cara Justinijana Velikog. Posle 1453. godine u vreme opsade Konstantinopolja, Turci grade pontonski most da bi trupe nesmetano mogle da prelaze zaliv. - 10€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
 • Venezia Mega Outlet- 10€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča) http://veneziamegaoutlet.com
Napomene
 • Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje u tvom profilu 
 • Kupon stiže u roku od 20 minuta ukoliko uplatu vršiš putem PostFin-a 
 • Kupon stiže za dva radna dana ukoliko uplatu vršiš opštom uplatnicom ili internet bankarstvom 
 • Na mestu korišćenja usluge poneti sa sobom odštampan kupon

Kako kupiti kupon na sajtu?

Kupovina kupona na sajtu se može obaviti na tri načina. Prilikom kupovine na sajtu, nije neophodno imati nalog i biti ulogovan. Prvobitno je potrebno odabrati željenu ponudu, a zatim odabrati jednu od ponudjene tri opcije, “brzu kupovinu”, “stavi u korpu” i “poruči telefonom”.

KUPI ODMAH

Ukoliko želite jednu ponudu, kliknete na KUPI ODMAH, popunjavate naznačena polja (ime, prezime, e-mail, broj telefona). Nakon popunjavanja i provere ispravnosti unetih podataka, kliknite na polje KUPI. Prilikom “brze kupovine” otvara se prozor koji obaveštava da je rezervacija uspešno napravljenja i koji nudi mogućnost plaćanja platnom karticom. Ukoliko ne želite da platite putem kartice, potrebno je da kliknete na “X”, a zatim proverite svoj mail i pročitate uputstva za ostale načine plaćanja.

STAVI U KORPU

Ukoliko želite više ponuda, potrebno je da na svakoj od njih kliknete STAVI U KORPU. Kada sve željene ponude stavite u korpu, popunjavate naznačena polja. U prvoj koloni možete uneti kod za dodatni popust, koji se prilikom unosa obračunava automatski i takodje imate pregled ponuda koje ste odabrali, sa mogućnošću promene količine ili brisanja iz korpe. U drugoj, srednjoj, koloni se popunjavaju podaci korisnika kupona (ime, prezime, e-mail, telefon i komentar). U polju namenjenom za komentar potrebno je ostaviti neke korisne informacije vezane za sam kupon ili njegovo iskorišćenje. U trećoj koloni možete odabrati način plaćanja kupona (PostFin, platna kartica, e-banking, uplatnica). Po popunjavanju svih obaveznih polja i proveri ispravnosti unetih podataka, kliknite na dugme KUPI i nakon toga ćete dobiti mail sa potvrdom rezervacije i podacima za uplatu.

PORUČI TELEFONOM

Ova opcija Vam omogućava da poručite svoj kupon preko telefona. Prilikom poziva potrebno je agentu reći koju ponudu želite. Nakon toga potrebno je dati podatke neophodne za pravljenje rezervacije (ime, prezime, e-mail i broj telefona). Po završetku razgovora ćete dobiti mail o potvrdi rezervacije sa podacima za uplatu.

KUPOVINA I DOSTAVA PROIZVODA

Ukoliko naručujete neki proizvod i želite dostavu na kućnu adresu, potrebno je ispratiti sva uputstva vezana za popunjavanje podataka vezanih za samu dostavu.

Pored osnovnih podataka kupca, ime, prezime, e-mail i broj telefona, potrebno je uneti grad, deo grada i tačnu adresu za dostavu. U polju namenjenom za komentar potrebno je uneti korisne informacije koje mogu biti od pomoći kuriru (sprat, broj na interfonu, broj stana i sl.)

Partner: Lavli Travel

Radno Vreme:

Pon-Pet: 09-19h
Sub: 10-14h

Deo grada: Stari Grad

Grad: Beograd

Adresa Ponude:

 • Budimska 7

Sajt: lavli.rs

Ostale ponude partnera

 • doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 90€
 • individualne troškove
 • međunarodno putno osiguranje 1100din (grupna polisa sa administrativnim troskovima)
 • doplata dodatnog sedišta 50€
Fakultativne izlete u oranizaciji Lavli Travela:
 • PANORAMA AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, ... slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela - 20€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
 • ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA (cena obuhvata prevoz, vožnju žičarom i lokalni vodič) - 20€
 •  KLASIKA- Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište) - 25€
 • Bursa - (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …) - 40€ (cena obuhvata prevoz, usluga lokalnog vodiča i obilazak znamenitosti)
 • Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme - 10€ (cena obuhvata prevoz, kartu za vidikovac i usluge vodiča)
 • Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija - 25€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate + Harem - 35€ (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu), slobodno vreme -35€ (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča)
 • Pakr Minijatura - 20€ (cena obuhvata ulaznicu za park i usluge vodiča)
 • Prinčevska ostrva - 20€ (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča)
 • Devojačka kula - 10€ (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča)
 • Tursko veče na brodu - 39€ (transfer, krstarenje Bosforom u trajanu oko 3 časa, večera, neograničeno piće ( domaće alkoholno i bezalkoholno) i zabavni program sa trbušnim plesačicama)
 • Akvarijum Florya - 29€ (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
 • Safir kula - najveća zgrada u Evropi - 35€ (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
 • Noćno krstarenje Bosforom - Obilazak Evropske i Aziske strane, u trajanju oko 1h i 45 min do 2 h uz šolju turskog čaja ili čašu vina, sa pogledom na poznate znamenitosti Istanbula( Dolmabahče palata, Ćiragan palata, Rumeli Hisari tvrdjava (najlepša u Evropi), prelepe vile(jalije) i još dosta toga...) koje se nalaze na obali Bosfora, naravno i prelepe Bosforske mostove. Osetite čar i lepote Bosfora noću - 20€ (cena obuhvata prevoz, 1 piće i usluge vodiča)
 • Taksim i Galata noću- Taksim, mondemsko mesto, glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu celom njenom dužinom do trga Taksim na vrhu brda. Istiklal takođe ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Galata kula-(individualna poseta i ulaz) jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na grad. Potom se spuštamo do Galata mosta. Sa današnjim istorijskim centrom Istanbula, severna strana Zlatnog Roga povezana je Galata mostom, preko koga idu automobili, tramvaj i pešaci. Ispod mosta se nalazi veliki broj poznatih ribljih restorana i kafića sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog. Slobodno individualno vreme za šetnju, opuštanje i uživanje. Prva beleška o mostu koji spaja dva dela grada je iz 6. veka, u vreme Cara Justinijana Velikog. Posle 1453. godine u vreme opsade Konstantinopolja, Turci grade pontonski most da bi trupe nesmetano mogle da prelaze zaliv. - 10€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
 • Venezia Mega Outlet- 10€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča) http://veneziamegaoutlet.com

Istanbul

Poznat i kao Carigrad Konstantinopolj, Istanbul je mesto gde se prepliću islam i hrišćanstvo, orijent i moderna kultura. Dok šetate ulicama Istanbula, mislima se možete vratiti stotinama godina unazad. Bogata istorija ovog grada doprinosti njegovoj posebnosti i autentičnosti.

Deo istorije i tradicije svakako jeste i hrana. Tradicionalni specijaliteti su nešto što je prva asocijacija kada pomislite na Tursku. Veliki izbor restorana na svakom koraku mamiće vas da probate najbolje specijalitete poput kebaba, bureka i baklava. Ustanite dovoljno rano i ne propustite priliku da probate pravi turski doručak.

Dok krstarite Bosforskim moreuzom pruža se predivan pogled na grad ispreplitan kupolama, minaretima, srednjovekovnim kulama i visokim poslovnim zgradama.

Istanbul je danas kulturni i finansijski centar Turske i glavni grad tri carstva - Vizantijskog, Rimskog i Osmanskog.

Korisni saveti

Istanbul ima jako dobro razvijenu mrežu gradskog prevoza, koji čine tramvaji, žičare, podzemne železnice, autobusi i trajekti. Kako biste izbegli pojedinačno plaćanje karti, najbolje je da kupite univerzalnu Istanbulkart koja važi za sve vrste prevoza i može se dopuniti u vidu kredita na posebnim mestima u gradu koja se nazivaju büfe. Takodje, možete koristiti i taksi koji je povoljan, ali se preporučuje da pazite na tarifu koju vam je taksista uključio, kako ne biste preplatili vožnju.

S obzirom da su leta jako topla i vlažna, a tada ima i najviše turista, najbolje vreme za posetu su proleće i jesen, kada su gužve znatno manje. Zima može biti odlično vreme za posetu ukoliko podnosite hladnoću. Pod plaštom snega grad izgleda romantično, a na svakom ćošku se možete ugrejati uz topli turski čaj.

Zvanični jezik je turski, govori se i engleski ali ne u tolikoj meri, a zvanična valuta je turska Lira. Turci su jako gostoljubivi i ljubazni, pa se nemojte začuditi ukoliko vam potpuni stranac ponudi šolju čaja. Nekoliko turskih reči olakšaće vam komunikaciju: merhaba znači hvala, kolay gelsin znači smiri se, a tessekur ederim znači hvala.

Zanimljivosti Istnbula

Ovaj grad je muzej na otvorenom. Na svakom koraku ističe svoju istoriju i tradiciju, a svaka ulica i gradjevina imaju svoju priču. Predivno ukrašeni parkovi i trgovi, dugi bulevari, džamije, palate, bazari i muzeji samo su deo onoga što ovaj grad nudi.

Simbol grada su džamije i one se nalaze na svakom koraku. Jedna od najvećih i najlepših džamija jeste Aja Sofija. Sagradjena pre 20 vekova, prvenstveno je bila pravoslavna crkva, dok je kasnije, u 14. veku pretvorena u džamiju. Danas je to muzej i nezaobilazna stanica svakog turiste koji poseti Istanbul. Takodje, vredi posetiti i Plavu Džamiju, čija je unutrašnjost ukrašena İznik
Jedan od najlepših primera islamske arhitekture jeste Topkapi palata. Veličanstvena gradjevina sa pomoćnim objektima iz koje su nekada turski sultani upravljali carstvom čak četiri vekova. Možete zaviriti u sultanske odaje i harem i prošetati predivnim dvorištem ukrašenim cvećem i drvećem. Nakon četiri vekova vladavine iz Topkapi palate, Dolmbahče palata je poslatala rezidencija turskih sultana. Ova palata pokazuje sav raskoš i moć jedne imperije kao što je bila osmansko carstvo. Dvorišta ukrašena brojnim vrtovima, cvećem i fontanama, unutrašnjost palate obojena zlatom, sa najskupocenijim ornamentima i nameštajem, svrstava ovu gradjevinu u jednu od najveličanstvenijih palata na svetu.

Ako želite da osetite pravi duh Istanbula, onda morate posetiti gradske bazare. Najpoznatiji je Kapali čaršija, jedan od prvih "tržnih centara", sagradjen početkom 15. veka. Ovde možete naći sve što poželite! U preko četiri hiljade prodavnica možete kupiti suvenire, zlato, odeću. Ako ste ljubitelj dobre hrane i autentičnih začina, onda obavezno morate posetiti Egipatski bazar. Ovo je mesto gde ćete pronaći sve začine koje možete da zamislite, čajeve, sušeno bilje, voće i povrće. Ovo je pravi raj za gurmane i ljubitelje egzotičnih ukusa!

Zanimljiva turistička atrakcija jeste i park Miniaturk, u kome se nalaze verodostojne minijaturne replike gradjevina iz svih perioda tuske istorije. Ovaj park koji se proteže na 15 hiljada kvadratnih metara, pravo je mesto da se odmorite od gradske gužve. Ljubitelji muzeja obavezno moraju posetiti muzej Panorama 1453, koji je napravljen u znak sećanja na kraj velikog Rimskog carstva i u njemu se nalazi platno površine 2350m2 na kome je su oslikani detalji ovog dogadjaja. Ono što svakako ne smete da propustite dok ste u Instanbulu, jeste noćni život. Ovo je grad koji nikada ne spava i u njemu možete naći klubove i barove za svačiji ukus. Provod je zagarantovan!

Ovo je samo delić zanimljivosti koje Istanbul pruža. Ne propustite priliku da posetite ovaj magični grad i uživate u šetnji, izvrsnoj hrani i dobrom provodu!

Karakteristike

Uslovi korišćenja
 • Kupon važi za jednu osobu
 • Možete kupiti više kupona
 • Kupon od 290 din kupujete na našem sajtu
 • Iznos već od 130€ plaćate direktno u agenciji
 • Obavezna najava agenciji po dobijanju kupona
 • Nakon isteka roka iskoristivosti kupone nije moguće iskoristiti
Aranžman ne uključuje:
 • doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 90€
 • individualne troškove
 • međunarodno putno osiguranje 1100din (grupna polisa sa administrativnim troskovima)
 • doplata dodatnog sedišta 50€
Fakultativni izleti:
 • PANORAMA AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, ... slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela - 20€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
 • ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA (cena obuhvata prevoz, vožnju žičarom i lokalni vodič) - 20€
 •  KLASIKA- Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište) - 25€
 • Bursa - (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …) - 40€ (cena obuhvata prevoz, usluga lokalnog vodiča i obilazak znamenitosti)
 • Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme - 10€ (cena obuhvata prevoz, kartu za vidikovac i usluge vodiča)
 • Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija - 25€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate + Hare - 35€ (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu), slobodno vreme -35€ (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča)
 • Pakr Minijatura - 20€ (cena obuhvata ulaznicu za park i usluge vodiča)
 • Prinčevska ostrva - 20€ (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča)
 • Devojačka kula - 10€ (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča)
 • Tursko veče na brodu - 39€ (transfer, krstarenje Bosforom u trajanu oko 3 časa, večera, neograničeno piće ( domaće alkoholno i bezalkoholno) i zabavni program sa trbušnim plesačicama)
 • Akvarijum Florya - 29€ (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
 • Safir kula - najveća zgrada u Evropi - 35€ (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
 • Noćno krstarenje Bosforom - Obilazak Evropske i Aziske strane, u trajanju oko 1h i 45 min do 2 h uz šolju turskog čaja ili čašu vina, sa pogledom na poznate znamenitosti Istanbula( Dolmabahče palata, Ćiragan palata, Rumeli Hisari tvrdjava (najlepša u Evropi), prelepe vile(jalije) i još dosta toga...) koje se nalaze na obali Bosfora, naravno i prelepe Bosforske mostove. Osetite čar i lepote Bosfora noću - 20€ (cena obuhvata prevoz, 1 piće i usluge vodiča)
 • Taksim i Galata noću- Taksim, mondemsko mesto, glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu celom njenom dužinom do trga Taksim na vrhu brda. Istiklal takođe ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Galata kula-(individualna poseta i ulaz) jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na grad. Potom se spuštamo do Galata mosta. Sa današnjim istorijskim centrom Istanbula, severna strana Zlatnog Roga povezana je Galata mostom, preko koga idu automobili, tramvaj i pešaci. Ispod mosta se nalazi veliki broj poznatih ribljih restorana i kafića sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog. Slobodno individualno vreme za šetnju, opuštanje i uživanje. Prva beleška o mostu koji spaja dva dela grada je iz 6. veka, u vreme Cara Justinijana Velikog. Posle 1453. godine u vreme opsade Konstantinopolja, Turci grade pontonski most da bi trupe nesmetano mogle da prelaze zaliv. - 10€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
 • Venezia Mega Outlet- 10€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča) http://veneziamegaoutlet.com
Napomene
 • Kupon se dostavlja e-mailom i dostupan je za štampanje u tvom profilu 
 • Kupon stiže u roku od 20 minuta ukoliko uplatu vršiš putem PostFin-a 
 • Kupon stiže za dva radna dana ukoliko uplatu vršiš opštom uplatnicom ili internet bankarstvom 
 • Na mestu korišćenja usluge poneti sa sobom odštampan kupon
Komentari Dodaj komentar
Učitavanje komentara ...