Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Online učionica

“Znanje je moć” - rekao je nekada davno veliki engleski filozof, državnik i esejista Fransis Bejkon. I mi se možemo složiti sa tim. Posedovanje znanja otvara nam vrata u bilo kojoj sferi života. Znanje nije samo ono što smo naučili na času u osnovnoj ili srednjoj školi, pa i na fakultetu, znanje je ono što se stiče celoga života. Smatramo da je čovek svakoga dana makar malo pametniji nego prethodnog, ukoliko se potrudio da nauči nešto novo, što do sada nije znao.


Osnovna znanja iz različitih oblasti života stičemo tokom obaveznog školovanja. To je baza za sve ostalo i početno znanje koje svako mora imati. Možda nam hemijske jednačine ili trigonometrija ne pomažu u svakodnevnom životu i radu, ali sve se to da naučiti i savladati onda kada je vreme za to. Kada savladamo opšte znanje iz školskog programa, dolazimo u trenutak u životu kada moramo da odaberemo svoj put i nastavimo školovanje u nekoj konkretnoj nauci. Iako smatramo da je tako važna odluka nekada donešena u periodu života kada nismo najsigurniji čime bismo voleli da se bavimo, savremene metode učenja nam omogućavaju da kasnije, po završetku studija, usavršimo svoje znanje u nekoj novoj oblasti.

Danas živimo u svetu kada je učenje omogućeno iz udobnosti fotelje, bez da moramo da posećujemo časove na drugom kraju grada. Digitalizacija svega, pa i učenja, donela nam je mogućnost da učimo online i da se usavršavamo onoliko koliko mi želimo. Danas u ponudi postoji pregršt online kurseva iz raznih oblasti. Smatramo da, ukoliko je neko zainteresovan za odredjen posao, može veoma brzo i jednostavno da savlada bilo koji kurs i dobije kvalifikaciju za konkretno radno mesto.

IT industrija je nešto što raste veoma brzo u današnje vreme i postoji jako velika potražnja za radnicima u tom sektoru. I ako deluje komplikovano i nedokučivo, danas se, veoma jednostavno, uz pomoć kurseva, mogu savladati osnove programiranja, web dizajna, pravljenja web stranica i sl. Predstavićemo najpopularnije IT kurseve iz naše ponude, koji zavredjuju tvoju pažnju ukoliko želiš da radiš i učiš u ovoj oblasti.

Kada se radi o grafičkom dizajnu, najpoznatija tri programa u kojima se radi su CorelDraw, Photo Shop i Adobe Illustrator CC. CorelDraw i Adobr Illustrator CC su programi za vektorsku grafiku koji omogućavaju da se ideje pretoče u sliku. Polaznici kursa će naučiti kako da crtaju grafikone, logotipe, dijagrame, ilustracije, karikature i sl. Kurs je posebno važan za one koji se bave fotografijom, ilustracijama, izradom arhitektonskih vizualizacija i sl. Sa druge strane, Photo Shop je program koji ima veoma široku primenu i koristi se za pravljenje digitalnih slika, reklama, sredjivanje fotografija i dr.

Jedan od IT zadataka jeste i pravljenje sajtova i aplikacija. Kada govorimo o sajtovima, jedan od najpopularnijih programa za pravljenje web sadržaja jeste Wordpress. Platforma je veoma jednostavna za korišćenje i spada u programe otvorenog koda, što znači da je podložna za menjanje funkcija u zavisnosti od potreba korisnika. Kurs WordPress-a omogućva polaznicima da savladaju kako se WordPress instalira, kako se pravi sajt i SQL baza, kako se uredjuje sadržaj, koje su sve funkcije programa, i još mnogo toga. Program koji ima malo širu upotrebu, jer je namenjen, kako za pravljenje sajtova, tako i za pravljenje aplikacija, jeste Joomla. Platforma je takodje otvorenog koda i jednostavna za korišćenje, ali se prednost ogleda u jednostavnom održavanju sajtova, bezbednosti i stabilnosi, besplatnim i komercijalnim ekstenzijama i još mnogo toga. Polaznici Joomla kursa će imati priliku da nauče šta je i kako se uredjuje korisnički sadržaj, funkcije platforme, kreiranje SQL baze i dr. 


Kada se radi o klasičnom programiranju, osnovu čine programski jezici. Kurs po izboru ti nudi mogućnost da savladaš neke od najpoznatijih programskih jezika poput HTML-a, CSS-a, HMTL5, CSS3 i JavaScript-a. HTML je opisni programski jezik koji služi za kreiranje sajtova, odnosno za funkcionalnost njegovih elemenata. CSS je jezik koji se koristi za uredjivanje izgleda i formatiranje elemenata samog sajta. HTML5 je namenjen za tri osnovne osobine sajta, a to su struktura, stil i funkcionalnost i objedinjuje HTML, CSS i JavaScript. One su medjusobno zavisne tehnologije koje deluju zajedno. Druga dva programska jezika koja su namenjena za kreiranje web stanica su Python i PHP. Phyton je jednostavan programski jezik koji ima opštu namenu. Njegova prednost je u brzini programiranja i veoma širokoj upotrebi. Najpopularniji medju programskim jezicima jeste PHP, koji je namenjen za pravljenje svih vrsta web aplikacija, kako jednostavnih, tako i kompleksnih. Njegova prednost je što omogućava i rad za bazama podataka, poput MySQL-a.

Ukoliko te oblast programiranja i web dizajna interesuje i želiš da stekneš neka nova znanja, savetujemo ti da isprobaš neki od naših kurseva. Kursevi su namenjeni, kako za početnike, tako i za one koji žele da se usavrše. Preduslov za pohadjanje kursa je posedovanje računara i dobre volje. Verujemo da ni jedno ni drugo ne izostaje, pa se upusti u zanimljivu avanturu i nauči nešto novo. Pored kurseva koje smo pomenuli u ovom tekstu, u našoj ponudi imamo i druge zanimljive online kurseve koje možeš pogledati na našem sajtu u kategoriji Edukacija/Online kursevi.