Blog
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
Pozovite nas Pon-Pet: 9-17h
0
0
0

Blog

Zvuči komplikovano, a i nije toliko.
Ajmo polako...


Spremite jednu šerpu od nekih 2l. Sipajte 1.5l vode i 2 kašike sirćeta. Jaje razbijte u posebnu činiju. Kada voda u šerpi (zapravo to je onaj šerpa-lonac) provri, uzmete varjaču ili kašiku i vrtite u krug da u vodi napravite vir. Ako ste napravili jak vir, malo sačekajte da se samo malo smiri. Ubacite jaje. Sklonite sa ringle i sačekajte oko tri minuta. Jaje će se skuvati u toj vreloj vodi. A vir omogućava da se belance lepo omota oko žumanca. Vadite sa rešetkastom većom kašikom. Ja sam unapred pripremila prepečeni tost sa pančetom (još bolje je sa pršutom) i na taj hleb sam spustila jaje.

Holandez sos
3 žumanceta stavite u vatrostalnu činiju koja može da ide u neki sud, kako bi se ta žumanca umutila na pari. Mutite ih žicom na pari 2 minuta, dodajte 3 kašike limunovog soka i postepeno dodajte 150g prethodno istopljenog putera (nisam probala sa margarinom). Mutite polako dok žumanca lepo ne upiju puter. Dodajte malo soli i bibera. Ovim sosom prelijte jaja.

Ako vam se i dalje čini komplikovano, molim vas probajte ovaj specijalitet u nekom restoranu. Oduševićete se ukusom i možda biti motivisani da sami pripremite ovo malo remek delo!

Cannot find 'blog' template with page 'section'