Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Gubljenje kilograma savremenim metodama

Od kako je sveta, žene imaju potrebu da se trude da što bolje izgledaju. Pored garderobe, nakita i drugih aksesoara, dobar izgled se ogleda i u dobroj figuri tela. I, tu sada nastaje problem. Večita ženska borba vodi se protiv viška kilograma i celulita. Nema tog zavodnika koji slama sva ženska srca ili te prodate cipele na sniženju, koji mogu da rastuže ženu kao par kilograma viška...


Prva pomisao kada se pomisli na proces mršavljenja jeste dijeta i trening. I, složićemo se, to i jesu dve bitne stavke. Fizička aktivnost je veoma važna za ljudsko telo. Pored toga što ima pozitivne efekte na spoljašnji izgled i oblikovanje tela, ona je takodje bitna zbog održavanja dobrog zdravlja. Neraskidivu vezu sa fizičkom aktivnošću čini i zdrava ishrana. Pod zdravom ishranom ne podrazumevaju se iscrpne dijete, već ishrana obogaćena voćem, povrćem i drugim zdravim namirnicama. Ova dva u kombinaciji daju jako dobre efekte na kompletno stanje organizma i čine da se čovek oseća dobro i fizički I psihički. Ovakav način života, kod osoba koje imaju problem sa viškom kilograma, daje najbolje rezultate, ali ti rezultati dolaze jako sporo. Upravo zbog toga, veoma često se dešava da se odustane i vrati na nezdrave navike.

U ovakvim i sličnim situacijama u pomoć uskače savremena kozmetologija. Veoma širok spektar tretmana koji su namenjeni za mršavljenje i uklanjanje celulita danas imamo u ponudi u gotovo svakom salonu lepote. Brz način života i ambiciozni ciljevi nam ostavljaju mnogo malo vremena da brinemo o svom telu na pravi način, pa se većina žena danas okreće tretmanima koji će njihovo telo učiniti boljim. Ono što želimo da razrešimo i naglasimo jeste da anticelulit tretmani nisu magija. Oni će pomoći da tvoje telo izgleda bolje, ali neće učiniti da kilogrami nestanu preko noći, dok uživaš gledajući film, uz junk food i Coca Colu. Pored toga što sami tretmani daju dobre rezultate, potrebno je da se povede računa o ishrani i unosu tečnosti u organizam.

Sada, kada smo razjasnili efekat anticelulit tretmana, vreme je i da ih predstavimo. Odabrali smo tretmane koji su trenutno najpopularniji kod žena širom sveta i koji daju najbolje rezultate.

Prvi i najpoznatiji anticelulit tretman jeste ručna anticelulit masaža. Ova tehnika masaže namenjena je za preoblikovanje tela i uklanjanje najvećeg ženskog neprijatelja - celulita. Cilj ove masaže jeste da stimuliše krvnu i limfnu cirkulaciju i na taj način razgradi celulit. Razgradjeni celulit se kasnije iz tela izbacuje putem organa za detoksikaciju. Tretman se radi odredjenim sistemom pokreta, koji nisu previše intenzivni, jer ce celulit nalazi na samo 3 do 5 milimetara ispod kože. Ovaj tretman daje jako dobre rezultate i najčešći je odabir većine žena.

Kako živimo u savremenom vremenu, sve metode i tehnike se nadgradjuju i traži se rešenje koje daje još bolje rezultate od prethodnog. Tako je nastala i maderoterapija. Maderoterapija je vrsta anticelulit masaže koja se radi uz pomoć specijalno dizajniranog drvenog alata. Tu spadaju drveni roleri, kupe i oklagije. Ovaj tretman daje bolje rezultate od klasične ručne masaže, jer su pokreti intenzivniji. Tretmanom maderoterapije se uspešno deluje na tvrdokorni celulit, koji se "razbija" i, takodje, iz tela izbacuje putem organa za detoksikaciju. Maderoterapijom se može delovati na sve regije tela, a vidiljivi rezultati se mogu očekivati čak i nakon samo jednog tretmana.

Kada smo obradili tradicionalne tretmane, vreme je da predstavimo i aparatne tretmane i tretmane najsavremenijih dostignuća.

Kada je u pitanju tretman mezoterapije, želimo da naglasimo da je to tretman koji objedinjuje kozmetiku i medicinu. Postoje dve vrste mezoterapije - mezoterapija sa iglom i laserska mezoterapija. U oba slučajeva se u problematične regije unose specijalni mezoterapijski kokteli koji se prave od raznih vitamina, minerala, bioaktivnih supstanci, aminokiselina i sl. Ovi kokteli, kada se unesu u kožu, deluju na razgradnju celuita, koji se procesom detoksikacije organizma izbacuje iz tela. Tretman mezoterapije je sve popularniji zato što daje jako dobre rezultate.

Najsavremenija aparatna anticelulit metoda je LPG tretman. Ovaj tretman je namenjen za mršavljenje, oblikovanje tela i zatezanje kože. LPG tretman je idealan za one regije na telu sa kojih je veoma teško skinuti masne naslage dijetama i vežbanjem. Fokus je na lokalizovane masne naslage, ali pored toga LPG tretmanom se vraća i tonus mišića i elastičnost kože. Tretman se radi od strane sertifikovanog tehničara koji poseduje licencu za korišćenje LPG tehnologije. Ovaj tretman stiče sve veću popularnost zbog svojih odličnih efekata.

Tretman koji daje odlične rezultate kada je gubljenje kilograma u pitanju jeste tretman gipsanih bermuda. Tokom ovog tretmana se masažom na kožu nanose preparati u obliku oligoelemenata, odnosno mineralna glina koja u sebi sadrži 27 minerala i 32 vitamina. Nakon nekoliko minuta, preparati počinju da se stežu i na taj način se pravi gipsana struktura oko kože. Dejstvo gipsanih bermuda se ogleda u učvršćivanju kože, podizanju tonusa, vraćanju elastičnosti i, što je najbitnije, topljenju masnih naslaga. Rezultat ovog tretmana je čak jedan konfekcijski broj manje, što je zaista fascinantno!

Poslednji, ali ne i manje bitan tretman koji želimo da predstavimo jeste tretman elektrostimulacije. Ovaj tretman je prvenstveno namenjen za zatezanje kože i jačanje mišića. Prednost ovog tretmana je ta što se njime mogu aktivirati mišići koji se teško mogu aktivirati bilo kojom fizičkom aktivnošću. Tretman je idealan za oblikovanje tela, a ujedno, radom mišića, dolazi i do topljenja odredjenog dela masnih naslaga. Još jedna prednost ovog tretmana je ta što se aktivacijom mišića ne opterećuju srce i kardiovaskularni sistem. Tretman je popularan, kako kod osoba koji žele da izgube kilograme, tako i kod profesionalnih sportista koji žele da aktiviraju odredjene grupe mišića u svom telu.

Nadamo se da smo uspeli da predstavimo najefektivnije tretmane koji, polako, ali sigurno, postaju adekvatna zamena dijetama i iscrpnim treninzima. Još jednom želimo da podsetimo da je veoma važno, kako zbog izgleda, tako i zbog zdravlja, voditi računa o ishrani i povremeno imati i fizičke aktivnosti. U našoj ponudi imamo još mnogo drugih tretmana koji su zaista fenomenalni, a njih možeš pronaći u kategoriji Lepota/Mršavljenje.