Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za puslice sa jagodama

Kada u proleće stignu te prve jagode dnevna doza se meri u kilogramima. Dozvoljeno je i prekoračenje doze, ali i način konzumiranja. Prvo se pjede oko pola kilograma onako s' nogu, više usput, dok se smišlja šta sa ostalom količinom. Poneka se umoči u šećer, dok se na ringli topi čokolada, jer treba neku umočiti i u čokoladu. Dok se steže čokolada tu je osveženje - smuti od jagode.



Evo ideje, savršen spoj: puslica kora + vanila krem + slatka pavlaka + jagode
Krećem u realizaciju ovog projekta. Na prvi pogled kompilkovano, ali zapravo nije tako. 

Za koru je potrebno:
5 belanaca
10 kašika kristal šećera
300g šećera u prahu
1 kašika sirćeta 
 
Za fil:
5 žumanaca
7 kašika kristal šećera
1 puding od vanile
1 kašika griza
5 kašika brašna
800ml mleka
200g margarina
 
i još:
250ml slatke pavlake
 
i naravno:
800g svežih jagoda 
 
Koru pripremate na sledeći način:
Belanca umutite u čvrst sneg. Dodajete jednu po jednu kašiku šećera - ukupno 10. Kada se šećer tim mućenjem istopi dodajte 300g prah šećera i na kraju jednu kašiku sirćeta. Stavite u pleh obložen peki papirom prečnika 26-28cm. Rernu je potrebno da dobro zagrejete (240 stepeni), pa u tako vrelu rernu stavite ovu koru i odmah je smanjite na 110 stepeni. Na toj temperaturi ćete je peći oko sat vremena. 
Dok se korica peče pravićemo fil:
U dublju posudu zagrejte 600ml mleka sa 7 kašika šećera. U drugu posudu umutute žumanca, 200ml mleka, 1 puding, 1 kašiku griza i 5 kašika brašna. Kada mleko na šporetu počne da vri, ovu masu sa žumancima sipajte u mleko i mešajte dok ne dobijete gusti krem. Ohladite krem uz povremeno mešanje, da vam se ne bi napravila korica i kada se ohladi dodajte taj krem u umućeni margarin (može i puter, zavisi od ukusa).
Slatku pavlaku samo umutite neposredno pre filovanja.

Filujte na sledeći način: kora+ vanila krem + jagode +slatka pavlaka

Dekorišite čokoladnim mrvicama, listićima bademe ili preostalim jagodama (ako su preostale :))


Fotografije