Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za poparu

Njeno veličanstvo - popara! Reći će neko - ništa posebno... I, u pravu je, ako posmatramo sa gledišta sirovine od koje se priprema. 

Ali, ako posmatramo iz drugog ugla videćete baku koja na smederevcu, u kraj šporeta meša poparu, dodajući u nju na kraju onaj punomasni sir. Pa, kad nas pozove na doručak, kao da je poslužen kavijar na stolu.

Moj tata je sprema najbolje, to potvrđuju i sva tri unučeta. Kažu, dedina popara je najbolja, nema korice. A on se potrudi da je što više meša i da hleb pre krčkanja usitni.

Ako ipak niste do sada pripremali poparu, evo kako ćete to uraditi. U šerpu iskickajte komadiće starog hleba. Nalijte vodom, toliko da sav hleb bude baš mokar. Stavite masnoću po izboru (2 kašike ulja ili pola kašike masti ili 20g maslaca), posolite i mešajte na ringli dokle god ne dobijete homogenu strukturu koja se odvaja od šerpe. Moji je vole sa sirom. Vi možete dodati kajmak, pršute, slaninice.

Prijatno!