Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za omlet

Omlet pravim još od onih dana kada sam dovlačila stolicu pored šporeta i pomagala tati da napravi doručak. Tata pravi najbolji omlet! (izvini, mama!) Ili je to zbog rituala koji on ima dok priprema doručak. Sa ove tačke gledišta dobro znam da mi žene nemamo puno vremena za rituale u kuhinji.


Ovako bi to bilo...

U poseban tanjir bi se izlupala 2 jajeta, onako penasto. Na dobro zagrejan tiganj stavili bi par kapi ulja, izlili jaja i rasporedili po tiganju. Sir mora da bude tvrd i po mogućnosti domaći. Dok se jaja još nisu lepo ispekla pospe se sir po njima, smanji se toplota i polako se prži. Mi smo voleli da ne budu do kraja pržena, već onako da još sijaju i onda špatulom urolamo omlet kao palačinku. A još je lepši kada uz njega serviramo salatu od domaćeg paradajza.

Ovaj moj omlet je sada poprimio i primese hotelskog omleta. Često nam na letovanju u hotelima pripremaju omlet sa povrćem, pečurkama ili šunkom. Kada tako spremam, ja prvo upržim te sastojke, sklonim iz tiganja, pa stavim umućeno jaje i potom te upržene sastojke.

A evo i par caka kako da omlet bude još bolji. Ako ga pržite na maslacu, na otopljen maslac stavite prstohvat brašna i onda sipajte jaja. I obavezno smanjite ringlu, da lepše nadođe.

Uživajte u hotelskom doručku i kada se vratite sa odmora!