Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za kiflice sa pivom

Imala sam predrasude u vezi sa ovim kiflicama. Prvo sam mislila da su komplikovane za pravljenje, potom da je skup materijal i na kraju kako će uspeti priprema. Ali nešto je kliknulo, i eto, spremih i ja kiflice sa pivom.


Moja zaova (za mlađe, to je sestra supruga) ih priprema bez džema, ali meni je bilo zanimljivo da se poigram ukusima. Tako da sam jedne filovala džemom od borovnice i uvaljala ih u kokos, a druge sam filovala džemom od narandže i uvaljala ih u mlevene orahe.

Tražeći recept, nalazila sam na meru od 150ml ili 200ml piva, a ja u frižideru imam flašicu od 250ml. Da je vreli juli, verovatno bih pravila po meri od 150ml, ali pošto je hladni januar, prilagodiću recept količini od 250ml piva.

Dakle, potrebni su vam sledeći sastojci:

Za testo:
250ml piva
250ml ulja
600g brašna
1 prašak za pecivo
Na vrh kašičice soli

Za nadev:
150g džema po izboru

Za preliv :
250g šećera
250g vode
Kašika limunovog soka ili malo limontusa

Za posipanje
150g oraha i
100g kokosa

Umesite testo od navedenih sastojka. Podelite ga na 4 jufke (loptice). Jufku rastanjite oklagijom na debljinu od pola centimetra. Podelite na 16 delova (trouglova). Na svaki stavite malo džema i uvijajte kiflice. Tako uradite i sa ostalim jufkicama. Ukupno izlazi 64 kiflica. Pecite ih na 180 stepeni, 20 minuta ili dok ne porumene.

Skuvajte sirup od šećera, vode i malo limunovog soka. Tek toliko da provri i otopi se šećer. Prohlađene kiflice natopite prohlađenim sirupom - 2 minuta sa jedne strane i 2 minuta sa druge. Možete sirup sipati i u pleh gde su se kiflice pekle i tako odjednom natopite više kiflica. Vadite jednu po jednu i valjate u orahe ili kokos. Već sam vam rekla da sam ja polovinu valjala u orahe, a polovinu u kokos.

Ove kiflice su posne i mogu se pripremiti ranije, jer mogu dugo da stoje i što više stoje, lepše su.

Prijatno!