Kata ima dva načina za pripremu carbonara paste. Jedan je najpribližniji originalnom receptu, a drugi je brža i jednostavnija varijanta.
1. Da bi ste napravili domaću testeninu pogledajte recept ovde.
A sos bi bio ovakav:
Upržite 50g pančete i 2 čena belog luka. Dodajte skuvanu domaću testeninu. Malo prodinstajte. Sklonite sa ringle, dodajte 2 žumanca i dobro pobiberite. Izmešajte i servirajte toplo. Možete dekorisati svežim bosiljkom.
2. Druga varijanta je da skuvate testeninu (bilo domaću, bilo kupovnu). Takođe propržite slaninicu i beli luk. Dodajte 100g neutralne pavlake. Malo prokrčkati. Dodajte skuvanu testeninu i izmešajte. Dekorišite listićima propržene pančete.
Probajte obe varijante, pa nađite sebi najbolji ukus.
Prijatno!
Ljubitelji italijanske kuhinje znaju da za dobru pastu treba dobra sirovina...
Kategorije
Interesantno