Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za bele kremaste kocke

Ostatak života provešću lepa i debela. Pa šta?
Ovako se najčešće vadim kada pripremam slasne poslastice. Kao probaću samo kockicu.... uhhh što je dobro, pa još jednu... i tako, ponekad, i pola pleha. Šta ću kad volim :)


Zaista volim da uživam, kako u spremanju hrane, tako i u konzumiranju iste. Sve ja to analiziram... Da li je dovoljno slatko, sočno, kremasto? Da li je moglo još malo voća, fila ili oraha? Znate, nisu odgovori jednostavni. Mora se to dobro pojesti, pa da se da odgovor na tako "komplikovana" pitanja. Ne može se sve saznati iz jednog parčeta.

I sada, pošto vam već ide voda na usta, da podelim ovaj recept sa vama...

Potrebno vam je:
- da niste pristalica dijeta
- da imate dovoljno veliki pleh
- da želite da izvršite dobru analizu onoga što ste napravili

A da bi ste napravili sebi taj divan ugođaj, nabavite sledeće sastojke:

Za koru:
7 belanaca,
7 kašika šećera,
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
150ml mleka za prelivanje

Za fil:
700+150ml mleka
4+2 kašike šećera
6 kašika brašna
1 kašika gustina
7 žumanaca
250g margarina

Još će vam trebati
200g šlaga ili 250ml slatke pavlake

Priprema kore:
Umutite 7 belanaca u čvrst sneg. Dodajte jednu po jednu kašiku šećera, ukupno 7. Na kraju varjačom umešajte 7 kašika brašna i prašak za pecivo. Pecite u plehu koji ste podmazali sa malo ulja i posuli malo brašna, jer ćete koru prelivati mlekom, pa vam neće trebati pek papir. Pecite u plehu veličine oko 33x26cm, na 180 stepeni, 15-20 minuta. Kada izvadite iz rerne, koricu negde, negde izbušite čačkalicom, pa je prelijte sa 150ml mleka.

Priprema fila:
Umutite u posudu žumanca, 4 kašike šećera, brašno, gustin i 150ml mleka. 700ml mleka stavite u dublju posudu da provri. Kada provri, ubacite žutu smesu u mleko i stalno mutite. Dobićete gusti krem, kao puding. Kada se prohladi, umutite jedan margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i njemu postepeno dodajte kašiku po kašiku žutog krema. Na kraju ovaj krem stavite preko kore. Možete odozgo staviti umućeni šlag ili slatku pavlaku, dekorisati čokoladom ili oreo mrvicama.

Uživajte u svakom zalogaju! Jednom se živi :)